Leef volop in Oostende

Ik besloot mijn licht te werpen op een zeer charmante en vooral weinig bekende stad, die niemand minder dan Oostende is. Inderdaad, als we het over België hebben, voor degenen die er een beetje van af weten, hebben we de neiging steden als Brussel, Luik of Antwerpen te herkennen. We associëren een heel regenachtig, koud en grijs weer met de sfeer die daarbij hoort. Maar deze reputatie is niet echt waar.

Allereerst omdat het klimaat op geen enkele manier verschilt van dat van bijvoorbeeld Parijs en twee, omdat er een lange periode van het jaar is waarin de zon schijnt en er veel super leuke plekjes zijn langs de kust. Dus ook al is het niet het eerste land waar we aan denken als we aan zee willen wonen of zelfs op vakantie willen, België heeft een groot potentieel als stad aan zee en dat heeft bovendien de verdienste. te vergelijken met Deauville.

Van mijn kant heb ik ervoor gekozen om daar te wonen om de Masters in Higher Education van VIVES University College te volgen. Het is een stad die zeer geschikt is voor studenten, ook al bestaat de bevolking voornamelijk uit gezinnen en gepensioneerden. Het is inderdaad een idylle voor deze twee bevolkingsgroepen.

Daarom heb ik een paar vragen beantwoord waarvan ik denk dat ze essentieel zijn als je overweegt naar Oostende te verhuizen.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud daar?

Je moet al weten dat het leven in België veel goedkoper is dan in Frankrijk. Huuroffertes, aankoop van onroerend goed, supermarkten, scholen enz … In het algemeen zijn de prijzen toegankelijk, althans gemiddeld. Houd er wel rekening mee dat het een stad aan zee is, wat betekent dat de huren iets hoger zullen zijn dan elders. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit meestal betekent dat de kwaliteit van leven beter is.

Wat voor soort bevolking leeft er in Oostende?

Zoals ik hierboven heb uitgelegd, is het een stad die bijzonder geschikt is voor gezinnen. Deze laatsten laten zich verleiden door de fietstochten langs het strand, zondagen aan zee, restaurants met uitzicht en vooral de totaal exclusieve winkels die er te vinden zijn. Het is dus een sfeer die ook perfect geschikt is voor mensen die een rustgevend pensioen willen nemen in een uitzonderlijke omgeving.

Hoe vind ik een accommodatie?

Als je alleen bent en met een zeer beperkt budget, is het wat moeilijker om accommodatie te vinden, maar zoals overal denk ik. Het kan daarom gemakkelijker zijn om aan een huisgenoot te denken. Anders zijn er veel grote appartementen en huizen te huur. Van alle stijlen, en in verschillende delen van de stad. Ik had geen bijzondere moeite om er een te vinden, want we waren met twee, mijn zus en ik. Lastiger was de waarborgsom, die hoog was, namelijk drie maanden huur. Er zijn kennelijk verschillende manieren om de huurwaarborg te betalen zonder de drie maanden huur te betalen. We hadden wat geld opzij, maar ik ging het niet allemaal gebruiken, dus ik dacht erover om te gaan werken, ook al waren mijn ouders tegen het idee omdat ze er de voorkeur aan gaven dat ik me op mijn studie concentreerde. Gelukkig voor ons, na een paar dagen zoeken, vonden we 🙂

Hoe eet je in Oostende?

Als je houdt van Belgische specialiteiten zoals patat, zeevruchten, wafels en bier, dan heb je je heilige graal gevonden. Dit zijn basisgerechten, maar waar we allemaal (of bijna) van houden. Afgezien van deze is het mogelijk om bijna alles te eten. Merk op dat restaurants, supermarkten in grote aantallen in deze stad te vinden zijn. Iets om ieders geluk te vinden! Als je meer informatie wilt over de restauratie, dan heb ik deze link voor je geplaatst die erg handig voor me was.

Wat zijn de coole plekken om te zien?

Om te beginnen is het onmogelijk om de veerboot te missen. Inderdaad, dit totaal atypische vervoermiddel stelt je in staat om de stad van het ene uiteinde naar het andere te doorkruisen en vooral om de vissers aan het werk te zien. In hetzelfde gebied staat een vuurtoren, een scheepswerf en schuilmuren uit de Tweede Wereldoorlog!

Ook het stadsmuseum is een hit met deze populaire satellietbeelden. Om de laatste uitvoeringen te zien, niets beter dan een rondleiding op hun site. Je moet weten dat Belgen een uitgesproken voorliefde hebben voor decoratie en architectuur, dus er zijn daar veel musea en kunstgalerijen. Voor degenen die meer gepassioneerd zijn door fysieke activiteiten, is er een geweldige sportbaan waarop u in de zomer enkele races kunt zien plaatsvinden.