De makkelijkste manier om Oostende te bereiken is met de Eurostar naar Brussel, gevolgd door een rechtstreekse trein naar de stad. U kunt ook het Kanaal oversteken of een veerboot nemen naar Calais, Duinkerken of Zeebrugge.

Treintijden, tickets en routes van elk station in België naar het eindpunt van Oostende zijn beschikbaar via de Belgian Rail reistool. De stad ligt ook op veel busroutes.

Helaas heeft Ryanair de luchthaven van Oostende verlaten en zijn pogingen om een ​​reguliere luchtverbinding tot stand te brengen “gaande”.

Eenmaal daar aangekomen, is een fiets of huurauto de gemakkelijkste manier om u te verplaatsen. Een kusttramroute is een gemakkelijke en schilderachtige manier om verder weg te verkennen, met meer dan 70 haltes langs de route.

Het is de langste tramlijn ter wereld en vanuit Oostende kun je overal langs de kust komen. In de zomer is er elke 15 minuten een in elke richting.

Dienstregelingen vind je via de Vlaamse openbaar vervoeroperator De Lijn. Oostende is een genot om te wandelen en fietsen, maar als je haast hebt zijn er taxistandplaatsen in de stad.

Je kan misschien ook genieten van: