ostende is verreweg de mooiste en grootste badplaats van België. Het dankt zijn succes aan zijn atypische architectuur en het behoud van deze gebruiken. Bovendien is het gemakkelijk om er te komen doordat het dichtbij grote metropolen als Brussel of Brugge ligt.

Het is een plek die geschikt is voor alle bevolkingsgroepen en vooral voor alle reizigers. Het is rijk aan geschiedenis en culturele plaatsen om te bezoeken. Maar ook om aan zee te slenteren, naar het strand te gaan, te fietsen, hardlopen of fietsers te huren is het hier heerlijk. Oostende is echter een stad waar het nachtleven het hele jaar door zeer actief en levendig is. We vermelden niet langer de vele stranden die even beroemd zijn om hun schoonheid als om hun uitgestrektheid. De typische en ongebruikelijke accommodaties die onvermijdelijk in het oog zullen springen. Maar vooral vanwege het enorme winkelcentrum, waar je exclusieve boetiekjes vindt.

Er zijn veel restaurants en voor elk wat wils, vooral als je van verse zeevruchten houdt. Het is een stad die leeft op het ritme van de visserij in de Noordzee, met een enorme keuze aan zeevruchten. Ondanks zijn typische bevolking en zijn conservatieve kant, is het een stad die niettemin aangepast is aan toeristen, die er altijd hun verhaal vinden en de gastvrijheid van de inwoners die bekend staan ​​om hun levensvreugde. De meesten spreken onder andere Engels, wat voor hen essentieel is, omdat er in België veel talen worden gesproken en Nederlands lang niet door iedereen beheerst wordt.

Bovendien is het niet alleen een plek om te reizen, het is ook bijzonder geschikt voor conferenties en zakelijke bijeenkomsten. Het is inderdaad populair voor vergaderingen van grote bedrijven.

Met zijn stamgasten met een grote reputatie, moeten we geloven dat het het artistieke deel van elk onthult, Albert Einstein Caruso of zelfs Lord Byron ging er regelmatig heen. We weten zelfs dat Marvin Gaye zich daar in het jaar 1980 lange tijd vestigde, toen ze de helling op moest vanwege haar vele problemen, vooral drugsproblemen.

Al is de kunstenaar die onder Oostende favoriet blijft, niemand minder dan de bekende schilder James Ensor, die er vooral woonde.

Je kan misschien ook genieten van: