Oostende kan nog niet bogen op een Michelinster, maar er is wel heel veel lekker eten. Van Iseghemlaan en Langestraat zijn slechts twee van de bruisende centrumstraten waar je een fijne keuken vindt.

De Mexicaanse, Italiaanse, Chinese, Japanse, Griekse en Frans-Belgische keuken is goed vertegenwoordigd in de lokale restaurantscene.

Zeevruchten zijn natuurlijk een grote kracht op de menukaarten van Oostende en de meest verse vis moet je hier vinden, rechtstreeks uit de Noordzee.

Volg de leiding van de lokale bevolking en koop krabscharen, garnalen of andere vers gevangen zeevruchten in de winkels en kraampjes van de haven om op een terras te genieten van een verfrissend biertje naar keuze.

Zelfs als ze zelf geen eten verkopen, vinden de meeste eigenaren het niet erg om je eigen snacks mee te nemen, het hoort allemaal bij de “lokale kleur”.

U vindt restaurants verspreid over de stad: ze liggen langs de boulevard, vallen de vele marktplaatsen binnen en zitten vast in elk hoekje en gaatje.

Je vindt de meeste grote Belgische chocolademerken in Oostende en een aantal geweldige plaatsen waar fantastische taarten, pannenkoeken, wafels en andere zoete specialiteiten worden geserveerd.Als je een overzicht en mening wilt krijgen van een klantenkring, nodig ik je uit om TripAdvisor te raadplegen.

Je kan misschien ook genieten van: